Hvem er vi

Hvem er vi

Om Det andet Scenarie
Det andet Scenarie blev dannet i 2013 og består i dag af Marlene Kejser, Nanna Graugård Jessen og Ida Møntegaard Fredericia. 

Vi er alle tre uddannet indenfor Dramaturgi, Teater- og Dansevidenskab og slår til daglig vores folder i mange forskellige funktioner inden for kunst og kultur. Glæden ved teater, kreativitet og den gode fortælling har vi altid haft til fælles, og vi elsker at mødes på vores fælles ’kreative legeplads’, hvor vi via teaterworkshops, kunstproduktioner, pop-up-performances og andre kreative indfald bruger vores fagligheder, forskellige interesser og fantasi i Det andet Scenarie. Vi er bosat i henholdsvis Aarhus og København, men vi rejser gerne rundt i landet med vores projekter!

Giv os et ‘like’ på Facebook, hvis du vil følge med i vores arbejde og se billeder fra vores seneste projekter.


Nanna er uddannet dramaturg og arbejder freelance som dramaturg, projekt- og produktionsleder. Hun har især flair for at koordinere store (og små) events, om det er teaterevents eller festivaler.

Nanna elsker at brainstorme over nye idéer og udvikle koncepter – især hvis processen indeholder post-it’s og slik. Hun har desuden en lille (i virkeligheden ret stor) iscenesætter i maven og agerer ofte iscenesætter på Det andet Scenaries forestillinger og performances.


Marlene arbejder som Kirke- og Kommunikations-medarbejder i Virum Kirke, hvor hun blandt andet laver drama med minikonfirmander, kreative workshops med menigheden og er med til at skabe visuelle og inddragende gudstjenester.

Ved siden af arbejdet i Virum har Marlene altid travlt med at ro i kajak, cykle på tandem eller planlægge teaterforestillinger og events, og ofte står hun selv på scenen. Det er blandt andet tilfældet, når Det andet Scenarie laver teaterforestillinger, som fx Bibelen på 45 minutter, og forskellige performances med dans og lys i forbindelse med markeder og kulturfestivaler.


Ida har arbejdet freelance som kommunikationsmedarbejder i teater og kulturbranchen, og har bl.a. arbejdet for Det Kongelige Teater, Dansk Danseteater og recoil performance group. I øjeblikket er hun Kirke- og Kulturmedarbejderen i Gentofte Kirke, hvor hun bl.a. laver kreative familiegudstjenester.

Ida har en baggrund som fysisk performer med en uddannelse fra Sceneindgangen og optræder ofte i Det Andet Scenaries projekter som både blomstermonster og lysvæsen. Hun elsker at finde på poetiske karakterer og kreative løsninger og at interagere med publikum i ukendte og fantasifulde møder.

Fotos: Anders Nørregaard


CV for Det andet Scenarie

2023: LysLevende – performance, lysparade og stort fælles lysritual, Køgebibliotekerne til fejring af kyndelmisse i Køge.

2022: LysLevende – Workshops om ritualer og performativitet for udskolingselever, Folkeskolens Kirketjeneste i Herlev-Gladsaxe.

2020-2022: Magiske Monsterbesøg på plejehjem

2021: BLOMSTERMONSTRE – på eventyr i haven, performance til H.C. Andersen Festivals i Odense

2020-2021: LYSLEVENDE – en lysende og musikalsk baggårdsperformance i Corona-tiden

2017-2020: Teaterforestillingen “Bibelen på 45 minutter” med landsdækkende turné

2019: Ole Lukøje-performance på H. C. Andersen Julemarked i Odense

2019: Monster-performance til kulturweekenden i Brøndby Strand

2018-19: Monster-performance på Odense Blomsterfestival

2018-2020: Monsterbesøg til fastelavnsgudstjeneste i Virum Kirke

2017: Performancen “Troens rum – en performance i lys, lyd og dans” til Kulturnatten i København

2016-17: Pop-up-performances på Heartland Festival

2015-16: Teaterforestillingen TÆPPEFALD

2015-16: Dans og performance til KøbenhavnerPassionen

2015: LATENT – en danseforestilling på Teaterhusets husfacade

2015: Antimobnings-workshop for spejdere

2014 + 2016: Konfirmandworkshop i Vissenbjerg Kirke

2014: SAND – en forestilling om at vente

2014: Konfirmandworkshop i Ry

2014: Dramaworkshop Gern Skole

2014: Teaterworkshop for Filurens talentlinje 

Læs mere og se billeder fra tidligere projekter HER

Herunder kan du se en video om Det andet Scenarie i forbindelse med vores optrædener med performancen “LysLevende”.